Івано-Франківська селищна рада
Україна, Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Трохи з життя громади…

Дата: 25.04.2021 12:10
Кількість переглядів: 1865

 

 

Голова селищної ради Ірина Перун разом з керівниками відділів Сергієм Сагалем і Богданом Кулебою здійснили об’їзд частини старостинських округів. Оглянули стан доріг та благоустрій на місцях, також перевірили підготовку до великодніх свят.

Після того, як старости проінформували про звернення від жителів сіл, їм повідомили про заплановані найближчі нововведення.

Зокрема, проінспектували проведений благоустрій придорожньої смуги під’їзної дороги до Домажира. Тут працівники відділу військового та паспортного обліку побілили, розчистили дерева та прибрали узбіччя. Більше 80 активних мешканців громади упорядкували дорогу на кладовище – почистили дерева, кущі, зібрали та згромадили сміття. Вчора також сюди завезли чотири машини щебеню. Місцевий депутат Мирон Миханів висловив щиру вдячність за сприяння та доручення голови ТГ Ірині Перун.

У Зелеві оглянули стан футбольного майданчика, який потребує штучного покриття та встановлення дренажного каналу.

Після відвідали Ясниський округ. Від старости Світлани Малишин довідалися про стан справ та проконсультували з різних питань, що з’явилися. На її прохання виїхали розглянути скаргу жителів щодо порушень правил добросусідства. Провівши акт обстеження, порушень не виявили.

Навідалися у місцеву школу. Зауважимо, як приємно, що учні активно долучаються до благоустрою шкільної території напередодні Великодніх свят.

Побували і на Ясниському кар’єрі, де загострена сміттєва проблема. Дякуючи громаді та небайдужим активістам, поступово організовується процес пакування та вивезення сміття. За сприяння старости у Ясниськах ліквідовано стихійне сміттєзвалище. Добре, що роботи проводяться під її правильною координацією.

У Бірках місцевого підприємця – власника магазину будівельних матеріалів при в’їзді в село – зобов’язали прибрати прилеглу територію та пофарбувати автобусну зупинку. Зустрівшись зі старостою Бірківського старостинського округу Степаном Свищем, обговорили одну з ключових проблем селища Бірки – завершення будівництва малого габаритного будинку. Через неоформлене право власності будівлю досі не можуть здати в експлуатацію.

Опісля відвідали Центр соціального захисту. Спершу надали консультаційно-правову допомогу головному спеціалісту Служби у справах дітей. Також проаналізували необхідність створення опікунської ради та налагодження діалогу зі школами, щоб у разі виникнення тої чи іншої ситуації, пов’язаної з дітьми, реакція зі сторони педагогів була швидкою та вчасною.

На завершення завітали у Ямельню, що входить до Порічанського округу. Перевірили встановлення вуличного освітлення у частині села Горина. До слова, роботи здійснює електрик КП «Благоустрій-Янів» під керівництвом директора Василя Салабая. Також разом з першим заступником голови Івано-Франківської селищної ради Іван Мельником проконтролювали прочистку та углублення водостічної канави завдовжки 1,5 км.

«Неймовірно радію, що облаштування благоустрою у старостинських округах успішно тривають, і старости та діловоди всіляко підтримують належний стан у населених пунктах. Думаю, це свідчить про відповідальне ставлення старост до своїх обов’язків та налагоджену співпрацю з мешканцями. Звісно, надалі ми будемо навідуватися з інспекціями на місця, та лише задля підтримання території у порядку», – наголосила голова ради Ірина Перун.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь