Збори мешканців у селі Кожичі

Дата: 20.09.2021 14:42
Кількість переглядів: 2016

Фото без опису

19 вересня у Кожичах селищна голова Ірина Перун провела збори громади за участі заступника, старости, секретаря ради, керівників відділів, депутатів, місцевих жителів та активістів.

Серед присутніх мешканців було обрано голову зборів Швець Марту та секретаря Брановську Іванну.

 

На порядку денному розглянули збільшення потужності водонасосної станції. Зокрема, заступник селищної голови Янишівський Іван доповів про роботи по водокачці, що виконані в повному обсязі та оплачені з місцевого бюджету.

Також говорили про капітальний ремонт даху школи в селі Домажир. «Практично третину роботи вже виконано, і до кінця листопада планують завершити об’єкт. Нагадаємо, що з бюджету Івано-Франківськаої селищної ради виділили 2,7 млн на ремонтні роботи»- сказала у своїй доповіді Наталія Лялюк.

Обговорили ремонтні роботи дитячого садка в с. Домажир. Селищна голова Ірина Перун доповіла про ремонтні роботи, які зараз тривають. До слова, даний об’єкт був збудований з багатьма порушеннями , тому довелося зробити коригування даного проєкту та розділити садок і басейн. Завершуватимемо наразі тільки садок. З бюджету Івано-Франківської селищної ради виділили 1,4 млн, також очікуємо з державного бюджету 15 млн грн на завершення будівництва.

Розробили детальний план території під індивідуальне садівництво. Наразі є 118 ділянок, орієнтовно по 9 соток, які будуть розподілятися між дворами. Щоб розподіл був прозорим та справедливим, було обрано робочу комісію в складі: Білик Іванни, Машівської Люби, Брановська Іванна, Зінченко Марії, Майора Ярослава, Миханіва Мирона, Тузяк Лесі, Микичак Назара, Швець Марти.

Обговорили й розширення місцевого кладовища. Селищна голова запропонувала провести геодезичні обміри та розширити дане кладовище. Оскільки на прилеглій території знаходяться людські городи, то найперше варто провести їх компенсацію.

Щодо будівництв стадіону зі штучним покриттям в с. Зелів місцевий депутат Мирон Миханів доповів про те, що відбулася тендерна процедура, визначені виконавці, і вже в жовтні розпочнуться роботи. Для цього з бюджету селищної ради виділили 1.4 млн грн.

Стосовно доїзду до кладовища, ремонту і проведення вуличного освітлення та обрізки дерев, селищна голова надала доручення працівникам відділу ЖКГ провести заміну ламп та провести освітлення вулиць, які досі не були освітленими. Також до храмового свята буде завезено 100 кубів щебеню різних фракцій для підсипання дороги на кладовище.

Окрім того, на наступну сесію будуть розглядати проєкт щодо коригування ПКД будівництва дороги по вулицях Львівській та Шкільній.

Зазначимо, що потребує ремонту цетральна дорога в селі Кожичі, яка перебуває на балансі кар’єроуправління. Підприємство проводить ямковий ремонт, але потрібне нове асфальтобетонне покриття, вартість якого складає понад 50 млн. грн. Це питання потребує додаткового вивчення. Будемо звертатися і в підприємство кар’єроуправління, і в відповідні служби.

Фото без опису

По завершенні зборів селищна голова подякувала усім присутнім за активність та побажала терпіння, мудрості та міцного здоров’я. «Дуже хочеться, щоб ви раділи усім змінам, які відбуваються у вашому старостаті. Ви повинні розуміти, що одразу все зробити неможливо, поступово маленькими кроками покращимо добробут наших сіл»- сказала вона.

Після зборів депутати і працівники селищної ради спільно з головою здійснили виїзд у село Верещиця та оглянули роботи, які були проведені. Нагадаємо, 21 вересня жителі села святкуватимуть храмовий празник. За сприяння Івано-Франківської селищної ради було зроблено чимало робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь