Івано-Франківська селищна рада
Україна, Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Захистіть своїх дітей від COVID-19

Дата: 03.02.2022 13:42
Кількість переглядів: 421

Фото без опису

Захистіть своїх дітей від COVID-19

За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло більше 230 тисяч дітей. Найбільше підтверджених випадків захворювання серед дітей виявлено у віковій групі 10–14 років – понад 40%. Ще 26% припадають на категорію 15–17 років.

Для захисту дітей в Україні дозволили вакцинацію від 12 років. Понад 150 тисяч щеплень уже зроблено. Проте, є кілька простих, але дієвих порад, які запобігають захворюванню та зменшують ризик:

Правильно мити руки - поясніть дітям, чому важливо та як правильно мити руки. Це треба робити не менше 20 секунд, використовуючи мило.

Правильно прикривати рот та ніс під час кашлю та чхання. Під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після чого викинути її та вимити руки. Поясніть дітям, що таким чином можна запобігти поширенню вірусу. Якщо ж дитина немає серветки, то поясніть, що краще прикриватись під час чхання чи кашлю ліктем.

Захисну маску треба використовувати у всіх громадських місцях - розкажіть їм про те, що захисну маску важливо використовувати не лише у школі, а у всіх інших громадських місцях. Покажіть на особистому прикладі, як це правильно робити.

Дотримуватись дистанції у громадських місцях - якщо дитина захворіла, залиште її вдома, навіть за наявності так званих “легких” симптомів вірусного захворювання. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із сімейним лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо.

Будьте чесними та відкритими з дітьми, коли вони ставлять питання щодо коронавірусної хвороби. У розмовах про COVID-19 варто послуговуватись інформацією з офіційних джерел.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь