Івано-Франківська селищна рада
Україна, Львівська область, Яворівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освіта дорослих: за рахунок ваучера навчатимуться понад 640 осіб

Дата: 21.08.2023 16:04
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

У січні-липні поточного року ваучер на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці у підрозділах Львівського обласного центру зайнятості отримали 644 жителі регіону, у тому числі 624 особи віком понад 45 років і 20 вимушених переселенців.

Найбільшу активність щодо участі в програмі ваучеризації проявили жителі Львівської (154 особи), Золочівської (108) та Стрийської (86) територіальних громад. З-поміж тих, хто скористався можливістю навчатися коштом держави, 443 особи будуть підвищувати рівень кваліфікації, а 136 – проходити перепідготовку.

За рахунок ваучера 207 осіб будуть поглиблювати знання за спеціальністю «психологія», 76 обрали «середню освіту (за предметними спеціалізаціями)», 63 – «соціальну роботу», 67 – «медсестринство», 39 – професію «верстатник деревообробних верстатів», 37 – «кухар», 34 – «водій навантажувача». Також знайшлися охочі підвищити рівень кваліфікації за фахом «водій автотранспортних засобів», «швачка», «технології медичної діагностики та лікування», «соціальне забезпечення», «ветеринарна медицина», «фармація» та ін.

Ваучер надається за 123 професіями та спеціальностями. Його вартість не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 26840,00 грн. Окрім осіб віком понад 45 років із страховим стажем більш як 15 років, цей документ для безкоштовного навчання можуть отримати вимушені переселенці, особи з інвалідністю, звільнені з військової служби, особи, позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення, а також ті, хто у період дії воєнного стану в Україні отримав поранення, контузію, каліцтво або захворювання.

Більш детально про програму – https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь