РЕКОМЕНДАЦІЇ з питань дотримання основних вимог санітарних норм і правил при проведенні урочистих заходів , весіль

Дата: 10.10.2023 11:07
Кількість переглядів: 154

Фото без опису  

  РЕКОМЕНДАЦІЇ

з питань дотримання основних вимог санітарних норм і правил при проведенні урочистих заходів , весіль

 

         Для приготування страв слід використовувати продукти при наявності документів  щодо їхньої якості та безпеки. До використання не допускається неякісна та потенційно-небечна продукція, а саме:

-продукція, на яку немає відповідних документів, що підтверджують якість та безпеку  (посвідчення якості , ветеринарне свідоцтво, довідка і т.д.) завірена печаткою ветеринарної установи , власника підприємства що постачає цю продукцію;

-продукція, строк придатності якої до споживання або використання закінчився;

-продукція на якій відсутнє маркування, або яка має механічно пошкоджений   вигляд.

         Для приготування страв забороняється використовувати м'ясо всіх видів сільсько-господарських тварин без клейма те ветеринарного посвідчення, в т.ч птиці та яєць, консерви з порушенням герметичності і бомбажем , крупи, борошно заражені  коморними шкідниками, фрукти , овочі  з  пошкодженнями  та з ознаками гнилі.

         При заготовці харчових продуктів та напоїв обов’язково звертати увагу на терміни  та умови зберігання проуктів харчування. Зберігати продукти необхідно у спосіб зазначений на упаковці та у встановлені терміни.

         Зберігання напівфабрикатної та готової продукції здійснювати в окремому холодильному обладнанні, або роздільно в одному холодильному обладнанні при дотримання температурних режимів та термінів зберігання.

      Зберігання м»яса  та сирих м’ясопродуктів  здійснювати при температурі від 0 до 17о  , молока та молокопродуктів від   +2о до +6о.

        Приготування страв із напівфабрикатів  та м»яса птиці слід проводити при достатній термічній обробці.

         Органолептичними ознаками готовності м»ясних виробів є виділення безколірного соку у місці проколу та сірий колір на розрізі продукту.

        Первинну обробку овочів та напівфабрикатної продукції слід здійснювати в окремих приміщеннях, приготування страв з них  здійснювати при наявності окремого посуду , інвентаря, столів.

         Необхідно виділити та промаркувати кухонний інвентар по видах продуктів в т.ч. окремо сирої та готової.

        До приготування страв не допускати осіб у яких наявні клінічні ознаки захворювань (підвищена температура тіла, погане самопочуття в т.ч. ознаки гнійничкових хвороб на руках та які не пройшли медичного обстеження, сторонніх осіб.

        Перед приготуванням їжі та вживаням  обов’язково мити руки з милом. В приміщеннях де проводиться підготовка та приготування їжі слід забезпечити умовами для підтримання особистої гігієни працівників (умивальники, проточна гаряча вода, рідке мило з диспансерів, одноразові рушники).

        Миття посуду та кухонного інвентаря здійснювати в  гарячій воді з температурою не менше 40о із застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів дозволених МОЗ України.

        Особи які задіяні при приготування страв повинні бути забезпечені спецодягом(халати , фартухи, шапочки, хустинки).

 

 

 

 

         

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь