ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 17.07.2024 09:46
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

До відома мешканців Івано-Франківської селищної територіальної громади

 

ОГОЛОШЕННЯ

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

 

На виконання ч.2 ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» оголошуються громадські обговорення проекту рішення Івано-Франківської селищної ради «Про реорганізацію шляхом пониження ступеня та перейменування Дубровицького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Івано-Франківської селищної ради».

 

1. Найменування організатора громадського обговорення – Івано-Франківська селищна рада.

2. Ініціатор громадського обговорення –  Робоча група з організації проведення громадських обговорень проектів рішень селищної ради щодо оптимізації мережі Івано-Франківської селищної ради, склад якої затверджено розпорядженням Івано-Франківського селищного голови від 04.07.2024 року №115.

3. Мета: врахування думки жителів села Дубровиця щодо реорганізації пониження ступеня та перейменування Дубровицького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Івано-Франківської селищної ради та обговорення відповідного рішення, що виноситиметься на розгляд Івано-Франківської селищної  ради.

4. Дата та місце проведення громадського обговорення: 25 липня 2024 року  о 10:00 за адресою: Львівська область, Яворівський район, село Дубровиця, вулиця Середина, 10А (Дубровицький ЗЗСО І-ІІ ступенів).

 

Відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»  рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та /або суспільства.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають міські, сільські, селищні ради.

 

Тривалий час освітня галузь була недофінансованою з боку держави, що накопичило масу проблем, особливо щодо матеріально-технічної бази шкіл. Відтепер ці проблеми мають вирішувати місцеві органи влади.

Заходи з оптимізації шкільної мережі проводять з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

 

З 01 вересня 2025 року припиняється фінансування видатків освітньої субвенції для шкіл з чисельністю учнів менше 45 осіб відповідно до  п. 10 оновленого Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 № 6 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2024 № 245.

В Івано-Франківській громаді функціонує Дубровицький ЗЗСО
І-ІІ ступенів, у якому навчається 32 учні у 2023/2024 н.р., за перспективною мережею (подання директора) у 2024/2025 н.р. буде навчатися 35 учнів. У 2024/2025 н.р. зі школи випускатиметься 8 учнів, а з вересня 2025 року в 1 клас за прогнозованою мережею – 2 учні. У 2025/2026 н.р. всього буде навчатися 28 учнів. 

 

Проект рішення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь