МАЦИЄВСЬКА Тетяна-Анастасія Володимирівна

Дата: 18.07.2024 11:32
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

МАЦИЄВСЬКА Тетяна-Анастасія Володимирівна

18.04.2001-09.01.2023

Молодша сержантка, розвідниця 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила народилася  18 квітня 2001 року у селищі Івано-Франкове.

Захисниця завжди мріяла про кар'єру військової, тому ще до повномасштабного вторгнення вступила в лави Збройних Сил України. А з початком війни стала мужньо на захист своєї країни. Кажучи словами поетеси, Анастасія мала в собі те, що не вмирає: силу, рішучість, відданість, честь і безмежну любов до України! "Пішла і казала: "Хто, як не я?".

На фронті Настя закохалася у побратима з позивним "Стіч". Вони встигли одружитися незадовго до її загибелі. "Вона була найбезстрашніша. Коли були перші прориви на Попасну, вона брала участь у перших мобілізованих розвідувальних групах, зустрічала ворога.

Без перебільшення можемо сказати, що дівчина була безстрашною. Коли відбувалися ворожі прориви в Попасній, вона брала участь у перших мобілізованих розвідувальних групах, зустрічаючи ворога, розповідав чоловік Анастасія.

Загинула героїня 9 січня 2023 року на бойовому чергуванні біля селища Диліївка на Донеччині, внаслідок ураження автівки, в якій вона перебувала, ударним БПЛА «Шахед».

Тетяна-Анастасія Мациєвська посмертно нагороджена орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У неї залишилися чоловік, мама, дві сестри та брат.

В пам'яті вона назавжди залишиться 21-річною дівчиною, з великим добрим серцем і незламним духом!

Місце поховання: селище Івано-Франкове


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь