БУЙНА Андрій Михайлович

Дата: 18.07.2024 11:33
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

БУЙНА Андрій Михайлович

01.09.1996-29.01.2023

Позивний «Смайлик»

 

Інспектор прикордонної служби І категорії – старший розвідник І групи наземної розвідки відділення розвідки прикордонної комендатури швидкого реагування, головний сержант  – боронить північні кордони Україні на Волині. Згодом, пройшовши перепідготовку та маючи спеціальність із розмінування, їде на Донеччину.

​Андрій Буйна народився 1 вересня 1996 року в селищі Івано-Франкове.

Спокійний і кмітливий хлопчик зростає разом із двома старшими братами у дружньому родинному колі. Навчається в Івано-Франківській школі, опісля вступає у місцеве Художнє професійно-технічне училище ім. Й.П. Станька, де здобуває фах столяра з виробництва художніх меблів.

 

Професійний шлях Андрій розпочав на контрактній службі у військовій частині 2144. У 2015 році пройшов перепідготовку за спеціальністю молодшого інспектора прикордонної служби в Оршинці у Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. Навчання, нові курси, постійне вдосконалення у сфері військового ремесла – Андрій був відданий службі так, немов «усе життя готувався до цієї війни.

Завершується контракт і триває невеликий період цивільного життя, однак Андрій повертається в Державну прикордонну службу.

​З 29 січня 2023 року Андрій не виходив на зв’язок. Понад місяць рідні чекали на звістку від нього, шукали інформацію навіть про полон..., та врешті 10 березня побачили фото загиблого Андрія.

Свого люблячого сина й брата сім’я знайшла в морзі у Бучі. Під час виконання бойового завдання Андрій побіг рятувати побратима, щоби надати допомогу, і сам вже не повернувся.

Андрій Буйна загинув у січні в селі Благодатне, що на Донеччині.

Андрія Буйну посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, згідно з Указом Президента України №448/2023 «Про відзначення державними нагородами України» від 26 липня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

«Вірний син своєї України. Нашої неньки. Відповідно, віддав своє життя за Батьківщину. Віддав життя за життя», – так справедливо охарактеризує Андрія Буйну найстарший брат Сергій.

 

 

Місце поховання: селище Івано-Франкове

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь